20 Şubat 2009 Cuma

Yer elmasi yemegi

Uzmanlarin söyledigine göre, yer elmasinda bol miktarda fosfor,demir ve kalsiyumun yani sira A ve C vitaminleri iceren yer elmasi, anne sütünü artiriyor, yaslilara güc veriyormus.

Bu kadarcik bir kabukla basladi, bahcemdeki yerelmalarinin maceralari. Bilmiyorum belki bilmeyenleriniz vardir, yerelmasi kabuklarini bahcenize gömerseniz filizlendigini göreceksiniz.

Filizlenen yerelmasinin acmis oldugu güzelim cicegi.

Büyü cicegim büyü, günese dön yüzünü

Büyüdü filizlendi, cicek acti ve sonunda yerelmalarim büyüdü yenilecek hale geldi

Uzun bir mecaradan sonra, yer elmasimin dönüstügü yemek.

Gerekli Malzemeler,

500 gr. yer elmasi
1 adet sogan
1 adet havuc
1 fincan pirinc
4 corba kasigi zeytin yagi
tuz ,limon
dogranmis maydanoz

Yemeklik olarak dogranan soganlar zeytinyaginda kavurulurken, icerisine kücük kücük dogranmis havuclar eklenir ve pisirmeye devam edilir.
Diger taraftan yikanip kabuklari soyulan yer elmalari kararmamasi icin limonlu suya alinir.
Kavurulan sogan ve havucun icerisine yer elmalari ve yikanan pirinc eklenir. Uzerine cikacak kadar sicak su ve tuz konularak Kapagi kapali olarak kisik ateste pisirilir. Pisme süresi 15 dakikadir. Servis tabagina alindiginda dogranmis maydanoz ve limon suyu ilave edilir. Soguk olarak servis yapilir.

Afiyet olsun:-)

3 yorum:

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Bayılırım yerelması yemeğine:).
Yerelmasının kabuktan yetiştirilebildiğini bilmiyordum daha önce; bitkisini, çiçeğini de ilk defa gördüm. Bu bilgileri paylaştığın için çok teşekkürler.
Yemek enfes görünüyor, ellerine sağlık:).
Sevgilerimle...
aslı

Adsız dedi ki...

Hi A very nice niche blog, and a good design there sparks Simplicity yet complex algorithm of the internet. Thank You.

Adsız dedi ki...

şu anda bu tarifi uyguluyorum. Ocakda pişiyor du bakalım nası bişi olucak :) kabukları da bahçeye gömmeyi düşünüyorum. saksıda da olur mu acaba?