19 Mart 2008 Çarşamba

Pisi



Pisi'miz icin gereken malzemeler sunlar.
1 kilo un, 1 yumurta, yarim cay bardagi siviyag, 1 paket yas maya, biraz tuz, 1 yemek kasigi seker, süt ve kizartmak icin sivi yag

Öncelikle unumuzu hamur yogurma kabimiza koyuyoruz, icine tuzunu, sekerini katip karistiriyoruz, karistirdigimiz unun ortasina 1 yumurtayi kiriyoruz, daha sonra sütle yumusattigimiz mayayi ve sivi yagi katiyoruz, azar azar süt ilave ederek yumusak bir hamur elde edip 1-2 saat mayalanmasini bekliyoruz. Mayalanan hamurumuzdan kücük parcalar koparip hafif yaglanmis tezgahta elimizle bastirarak yuvarlaklar yapip ortasini parmagimizla delik aciyoruz ve kizgin yagda kizartip sicak sicak servis yapiyoruz, arzu ederseniz hamurunuzu merdaneyle yarim yada bir santim kalinliginda acip, bardakla da kesebilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: