17 Aralık 2007 Pazartesi

Pogaca




gerekli malzemeler:
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi su
1 yemek kasigi toz seker
biraz tuz
250 gr margarin (oda sicakliginda olucak)
1 paket maya (42 gr)
Alabildigince un
4 yumurta beyazi (sarilari pogacanin üzerine sürülecek)

ici icin arzuya göre, neli yapicaksaniz peynir, kiyma, ton baligi veya mantar.
tonbaligi ve mantarin icine kucuk dogranmis sivri biber, sogan ve maydonoz koyuyorum ben + baharat karabiber ve pul biber

verdigim malzemelerle bir güzel hamur yogurun, ele yapismayacak sekilde olucak. ve 1-2 saat dinlendirin, dinlenmis hamurunuzu ufak paracalar halinde yuvarlayin, yuvarladiginiz hamurlarin icine hazirladigimiz icten koyarak kapatip tepsiye dizin (üzerlerinede yumurta sarisi sürüp isterseniz üzerine cörek otu yada hashas taneleri serpistirebilirsiniz) firina verip pisirin.

Afiyet olsun

Not: pogacalara degis1k sekiller de verebilirsiniz (resimde goruldugu gibi) örnegin sac örgüsü gibi, yuvarlamis oldugunuz kucuk hamur parcasini , elinizle actiktan sonra bir bicakla iki kenarindan esit sekilde keserek ortasinada peynirli yada kiymali icinizden koyup , kestiginiz parcalari sac örer gibi bir birinin üzerine getirerek yapabilirsiniz, kolay gelsin

Hiç yorum yok: