Gerekli Malzemeler:
200 gr.un
1 yumurta
175 ml. ayran
yarim paket kabartma tozu
fiske tuz
175 gr. seker
Üzeri icin; 50 gr. seker, 2 yemek kasigi Hindistan cevizi
Ayriyeten; 1 yemek kasigi Hindistan cevizi
3-4 yemek kasigi cig krema
Seker, yumurta, fiske tuz ve 175 ml. ayrani cirpma teliyle iyice cirpin. Kabartma tozu karisimli elenmis unu, azar azar yedirerek iyice cirpin.
Yaglanmis 26 cm. büyüklügünde bir kek kalibina yada kücük bir tepsiye kek hamurunu dökün, üzerine seker karisimli Hindistan cevizini serpistirin, 175 derecelik firinda 25-30 dakika pisirin. firindan cikarinca 3-4 kasik kremayi kekin üzerine yedirin, krema yedirdiginiz kekin üzerine 1 yemek kasigi Hindistan cevizini serpistirip hafif soguyunca servis yapin.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder