12 Mart 2009 Perşembe

Ayranli Kek


Gerekli Malzemeler:
200 gr.un
1 yumurta
175 ml. ayran
yarim paket kabartma tozu
fiske tuz
175 gr. seker

Üzeri icin; 50 gr. seker, 2 yemek kasigi Hindistan cevizi

Ayriyeten; 1 yemek kasigi Hindistan cevizi
3-4 yemek kasigi cig krema

Seker, yumurta, fiske tuz ve 175 ml. ayrani cirpma teliyle iyice cirpin. Kabartma tozu karisimli elenmis unu, azar azar yedirerek iyice cirpin.
Yaglanmis 26 cm. büyüklügünde bir kek kalibina yada kücük bir tepsiye kek hamurunu dökün, üzerine seker karisimli Hindistan cevizini serpistirin, 175 derecelik firinda 25-30 dakika pisirin. firindan cikarinca 3-4 kasik kremayi kekin üzerine yedirin, krema yedirdiginiz kekin üzerine 1 yemek kasigi Hindistan cevizini serpistirip hafif soguyunca servis yapin.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: